Prestashop contactpersonen synchronisatie

Via de contactpersonen synchronisatie module worden personen die zich via de Prestashop hebben inschrijven op de nieuwsbrief automatisch aan een specifieke mailinglijst in MailCamp toegevoegd.

Er wordt onderscheid gemaakt in:
– bezoekers die zich alleen hebben aangemeld voor de nieuwsbrief
– klanten die een account hebben aangemaakt in de Prestashop

In het laatste geval worden ook de NAW gegevens geëxporteerd op bijvoorbeeld geslacht, telefoonnummer, geboortedatum etc. Dit is erg handig want hier kun je op filteren bij verzending binnen MailCamp waarbij u heel gericht specifieke klantgroepen kunt mailen.

Indien een klant zijn of haar gegevens in zijn account wijzigt wordt dit automatisch in MailCamp bijgewerkt.

Deze module maakt gebruik van de API van MailCamp. Klik hier voor meer informatie over de API.

Voeg prestashop klanten toe aan uw MailCamp

In uw Prestashop staan waarschijnlijk al vele klanten die u ook wilt toevoegen aan de mailinglijst. Hiervoor hebben wij een eenvoudige export-knop gemaakt. U kunt de klanten eenvoudig exporteren naar een CSV bestand welke u met 1 druk op de knop in MailCamp kunt importeren.

Exporteer uw huidige klanten

Deze module kosteloos proberen?

Neem contact met ons op en wij sturen u de gegevens waarmee de module gewoon kunt testen.
Vervolgens geeft de video hieronder uitleg over hoe u dit implementeert.

Vraag deze module aan

Installeer in 3 klikken

3 click installation

  1. Upload en installeer de module “mailcamp_admin” via de Modules tab in Prestashop.
  2. Klik vervolgens op configureren en vul het door MailCamp via de e-mail verstrekte XML pad, XML gebruikersnaam en XML token in.
    Er wordt nu connectie gemaakt met het MailCamp account.
  3. Zorg ervoor dat u 2 mailinglijsten hebt aangemaakt in MailCamp. Een mailinglijst is bedoeld voor nieuwsbrief inschrijvers (via website), de ander is bedoeld voor de klant accounts.

Binnen de MailCamp module kunt u de lijsten selecteren en bij de klantenlijst de velden mappen zodat data vanuit Prestashop wordt gelinkt met data in MailCamp.

Link Prestashop velden aan MailCamp velden

Aan de voorkant van de website ziet u in de linker kolom dat er een inschrijfblokje is aangemaakt. Deze is nu rechtstreeks verbonden met de mailinglijst in MailCamp.

In het klantaccount in Prestashop is er een vinkboxje bijgekomen welke eveneens in rechtstreekse verbinding staat met de klanten mailinglijst in MailCamp.

Aanmelden als klant

Vanaf nu kunt u binnen MailCamp al uw nieuwsbrief inschrijvers beheren en gebruik maken van de eindeloze functionaliteiten van MailCamp!

 

Deze module is geschikt voor Prestashop versies 1.3, 1.4, 1.5 en 1.6