Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen en betreft het een technische vraag over uw template of de software?

Stel ons uw vraag

Proefaccount

Kan ik de Mailcamp mailing software eerst proberen?
Ja, u kunt de MailCamp mailing software 30 dagen vrijblijvend en kosteloos proberen.
Hoe snel kan mijn proefaccount omgezet worden in een ‘echt’ account?
Indien u ons aangeeft te willen starten, dan maken wij gelijk een nieuw account voor u aan en kunt u direct starten met uw nieuwe account.
Krijg ik tijdens de 30 dagen demo periode ook support en email marketing ondersteuning?
Tijdens de demo periode helpen we u volledig op weg zodat u zelfstandig een professionele nieuwsbrief kunt sturen.
Loopt de demo periode vanzelf af?
Ja, na 30 dagen verloopt uw demo account automatisch. Op verzoek kunnen wij uw demo periode verlengen of omzetten in een betaald account.
Heeft jullie mailing software beperkingen in de demo account?
Onze mailing software heeft in de demo periode geen beperkingen.  Het demo account biedt alle functionaliteiten. Wel is het verzendvolume beperkt tot het versturen naar max 25 contactpersonen. Dit om misbruik van onze mailing software tegen te gaan.

Email marketing algemeen

Waarom zou ik email marketing software aanschaffen en niet gewoon mailen met Outlook?
Outlook is een email programma voor dagelijks emailverkeer. Het is niet geschikt voor het versturen van bulk mailingen! Een mailing versturen met Outlook kost veel tijd, de opmaak blijft achter, en de kans dat uw bulk mailing in de spamfilter beland, is aanzienlijk. Ook loopt u een groot risico om hiermee op een blacklist te komen. Verder biedt Outlook geen statistieken of mogelijkheden waarmee u de effectiviteit en dus het succes van uw mailing kunt bepalen.
Waarom zou ik digitale mailingen moeten versturen?
Het versturen van digitale mailingen is een must!
E-mailmarketing is namelijk een van de meest effectieve- en best renderende marketing kanalen.

Voordelen

 • Relatief lage kosten per contact
 • Respons is goed meetbaar
 • Interactiviteit door doorkliklinks
 • Snel en eenvoudig op te stellen
 • Persoonlijk contact door personalisatie
Welke toepassingen heeft het versturen van nieuwsbrieven?
Het versturen van nieuwsbrieven heeft vele toepassingen:

 • Leads genereren
 • Verkoop stimuleren (cross- / upsell)
 • Werven van nieuwe klanten
 • Terugwinnen van ex-klanten
 • Creëren van traffic naar de website of naar de winkels
 • Informeren

Financieel

Hebben jullie speciale tarieven voor non-profit organisaties?
Goede doelen dragen wij ene warm hard toe. Wij helpen hen graag bij het bereiken van hun doel door 20-40% korting te geven op de software prijzen
Heeft MailCamp opstartkosten?

Nee, MailCamp heeft geen opstart- noch verborgen kosten.

Factureren jullie per maand?
Nee, MailCamp factureert periodieke bedragen jaarlijks vooruit. Dit doen wij om de administratieve druk zo laag mogelijk te houden zodat wij onze tijd en aandacht aan onze klanten kunnen besteden.
Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Wij verzoeken onze klanten altijd de factuur binnen 30 dagen aan ons te voldoen.
Hebben jullie speciale tarieven voor grootverbruikers?
Jazeker, wij werken graag met grootgebruikers, daarom maken wij graag een speciale aanbieding voor uw Neem contact met ons op.

Functionaliteiten

Kunnen meerdere personen tegelijk jullie email software gebruiken?
Ja, binnen de account kunnen meerdere mensen tegelijk aan het werk met de mailing software.
Indien u graag met gescheiden gebruikersomgevingen werkt, adviseren wij u de licentie eenmalig aan te schaffen en te kiezen voor subaccounts.
Heb ik specifieke technische kennis nodig om jullie email marketing software te gebruiken?
Nee, u heeft absoluut geen technische kennis nodig om met onze email marketing software aan de slag te gaan.
Is jullie nieuwsbrieven software beschikbaar in andere talen?
Ja, onze nieuwsbrieven software is naast Nederlands ook beschikbaar in Engels, Duits en Spaans, Italiaans en Pools. Deze talen kunnen op gebruikersniveau worden ingesteld.
Wordt jullie mailing software ge-update?
Jazeker, onze mailing software wordt actief doorontwikkeld. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd gebruik kunt maken van de laatste mogelijkheden op het gebied van e-mail marketing. Updates worden regelmatig automatisch doorgevoerd.
Kan ik jullie email marketing software op alle computers gebruiken?
Ja, onze email marketing software is webbased. Hierdoor kunt u altijd en overal inloggen mits u een internetverbinding heeft en over de login gegevens beschikt.
Helpen jullie met het versturen van nieuwsbrieven?
Jazeker, MailCamp helpt u met het versturen van nieuwsbrieven. Met onze persoonlijke helpdesk helpen wij u graag op weg met support en advies.
Wanneer is MailCamp een betere keuze dan Mailchimp?
Mailchimp is een relatief dure (Amerikaanse) oplossing. Hun servers staan in Amerika en dat is voor bepaalde organisaties vanwege privacy redenen geen optie! Heeft u meer dan 2000 email adressen, dan is MailCamp een geschiktere en voordeligere keuze dan mailchimp. Mailchimp biedt geen persoonlijk support, iets wat veel MKB bedrijven juist wel als prettige of noodzakelijk ervaren. MailCamp biedt dit wel! Wij zijn u graag van dienst met persoonlijk advies en support.
Kan ik met jullie mailmodule ook personaliseren?
Ja, u kunt met onze mailmodule uw mailing personaliseren met bijvoorbeeld een persoonlijke aanhef. Met personaliseren creëert u een betere response en een betere conversie.
Kan ik met jullie nieuwsbrieven software makkelijk nieuwsbrieven maken?
Ja, met onze nieuwsbrieven sofware kunt u eenvoudig nieuwsbrieven maken. U heeft hiervoor geen enkele technische kennis nodig.

Abonnementen

Hoe lang ga ik een overeenkomst aan?
MailCamp werkt met jaar licenties. U gaat een overeenkomst aan voor telkens 12 maanden.
Kan ik mijn abonnement wijzigen?
Ja, u kunt te allen tijde uw abonnement wijzigen. Daar zijn we heel flexibel in.
Kan ik MailCamp eenvoudig opzeggen?
Ja, u kunt MailCamp te allen tijde opzeggen. Uiteraard kunnen we ons dat niet voorstellen. Wij verplichten u niet tot langlopende contracten. Een telefoontje of mailtje naar ons is voldoende.
Wat doen jullie met mijn data als ik opzeg?
U kunt eenvoudig een export maken van uw data. MailCamp verwijdert naderhand uw account en al uw data.
Kan ik extra credits bij kopen?
Ja, u kunt flexibel extra credits inkopen.  Wilt u incidenteel eens meer mailen, dan doen we daar niet moeilijk om. U krijgt die credits dan van ons.

Over MailCamp

Wat onderscheid de MailCamp mailing software van andere aanbieders?
MailCamp is de enige mailing software in Nederland welke u ook eenmalig aan kunt schaffen. Het aanschaffen van een lifetime licentie maakt onze mailing software ideaal voor verzenders met grote mailinglijsten. Dit afrekenmodel staat haaks op het traditionele afrekenmodel waarbij leveranciers u afrekenen op basis van het aantal abonnees (o.a. mailchimp) of het aantal credits.
Daarnaast biedt mailcamp een perfecte mix van een super gebruiksvriendelijk- en Nederlands pakket (!) i.c.m. persoonlijke en professionele support. En dat tegen de scherpste prijs is de markt!
Wanneer is het eenmalig aanschaffen van de mailing software een slimme keuze?
Indien u grote mailinglijsten heeft en/of vaak nieuwsbrieven wilt versturen, dan is het eenmalig aanschaffen van onze email marketingsoftware een voordeligere keuze. Het omslagpunt ligt op ongeveer 20.0000 nieuwsbrieven per maand. Indien u graag alle data in eigen beheer heeft vanwege privacy redenen dan is de eenmalige aanschaf van onze mailing software en installatie op eigen server de beste oplossing. Bestaat uw marketingorganisatie uit meerdere afdelingen en wilt u graag werken met subaccounts binnen 1 omgeving, dan kan dat met de eenmalige licentie.
Wanneer kan ik beter een abonnement nemen op jullie pakket?
Heeft u mailinglijsten van geringe omvang en wilt u laagdrempelig starten, kies dan het maandelijks abonnement dat past bij het aantal nieuwsbrieven dat u verwacht te gaan sturen. Upgraden naar een eigen licentie of hoger abonnement kan naderhand op ieder moment. Bij minder dan 20.000 emails per maand adviseren wij doorgaans een abonnement.
Kan mijn bestaande adressenlijst geïmporteerd worden vanuit een ander programma?
Ja, in onze mailing software kunt u eenvoudig adressenlijsten vanuit andere systemen zoals Excel importeren. Het vereiste bestandsformaat hiervoor is CSV.
Zijn de nieuwsbrieven geoptimaliseerd voor mobiel?
Jazeker, met onze responsive editor kunt u eenvoudig responsive nieuwsbrieven maken. Uw nieuwsbrieven zijn dan automatisch geoptimaliseerd voor het prettig lezen op alle mobiele apparaten.

Technisch

Wat is MailCamp hosting?
Een eenmalig gekochte MailCamp licentie dient te draaien op een mailserver  Dat mag uw eigen server zijn (u heeft dan geen hosting kosten), maar ons advies is om te kiezen voor een geoptimaliseerde shared server van MailCamp. Wij noemen dat ‘hosting’. De MailCamp servers zijn ingericht voor email marketing, zijn technisch helemaal goed ingericht en versturen hun mail met IP adressen die een goede reputatie genieten. Een goede reputatie zorgt ervoor dat uw mail eerder in de inbox van uw ontvanger komt (en dus de kans op de SPAM box verkleint). Lees meer over hosting.
Waarom zou ik de mailing software op jullie server willen hosten?
Bij email marketing is een goede aflevering van de mails een vereiste voor succes! Door te hosten op een MailCamp server profiteert u van de goede verzendreputatie die onze servers genieten. Uw mails komen hiermee beter aan in de inbox van de lezers. Bovendien zijn de hostingkosten relatief laag.
Kan ik jullie mailing software koppelen aan andere systemen?
Jazeker, uw systeem of website kan gekoppeld worden aan onze nieuwsbrieven software. Wij hebben diverse plugins beschikbaar. Met onze uitgebreide API kunt u sowieso iedere systeem integreren.
Moet ik jullie nieuwsbrieven software installeren?
Nee, u hoeft onze nieuwsbrieven software niet zelf te installeren. Indien u een licentie eenmalig aanschaft, zorgen wij dat deze wordt geïnstalleerd op uw of onze server (zie hosting). Indien u een MailCamp abonnement heeft, maken wij eenvoudig en snel een account voor u aan. U kunt dan gelijk via uw browser inloggen en gebruik maken van MailCamp.
Worden jullie nieuwsbrieven goed afgeleverd in de inbox?
Nieuwsbrieven versturen via MailCamp betekent een goede aflevering van de mails in de inbox. MailCamp optimaliseert continu de verzendreputatie van haar servers zodat uw mailing goed aankomen in de inbox van uw lezers i.p.v. de spamfolder.

Support

Hoe is support geregeld?

MailCamp is een persoonlijke en betrokken organisatie. MailCamp helpt haar klanten graag met persoonlijke en professionele support of email marketingadvies. Dit doen wij zowel telefonisch als via ons professioneel helpdesk systeem.

 

Moet ik betalen voor support?
Indien u een Starter, Standaard of Pro account heeft, hoeft u niets te betalen voor support.
Indien u de licentie eenmalig aanschaft, is het onderhoud en support geregeld via het standaard onderhouds/supportcontract.

 

Privacy en beveiliging

Hoe worden mijn gegevens beveiligd?
MailCamp beheert haar eigen servers welke in een zwaar beveiligd datacentrum in Nederland zijn ondergebracht. De toegang tot uw data is beperkt tot uitsluitend geautoriseerde medewerkers van mailCamp die daar vanwege beheer toegang tot moeten hebben.
Worden mijn e-mailadressen verstrekt aan derden?
Nee, uw e-mailadressen of persoonlijke gegevens worden op geen enkele manier aan derden verstrekt.
Zijn mijn accountgegevens veilig en afgeschermd?
Uw MailCamp account is beveiligd met een wachtwoord en privé afgeschermd. Daarnaast maken we dagelijks backups. Alle accounts zijn SSL beveiligd. UW gegevens gebruiken we onder geen beding voor verdere doeleinden.
Maken jullie gebruik van de e-mailadressen die ik verzamel?
Nee. Wij zullen nooit e-mailadressen gebruiken, doorverkopen of verhuren aan derden. De emailadressen die u gebruikt zijn veilig.
Bemiddelen jullie ook in adressen?
MailCamp verhuurt, verkoopt verhandelt op geen enkele manier adressen! Wij raden ook ten zeerste af adressen te kopen. MailCamp faciliteert uitsluitend haar software waarmee klanten hun eigen relaties beheren.

 

Ervaar het gebruiksgemak van MailCamp email marketing software

Probeer 30 dagen gratis

Geen Verplichtingen

Gratis Support