Veel van onze klanten hosten op onze geoptimaliseerde servers, maar er zijn ook klanten die – vaak omwille van bedrijfs-policies – op eigen server willen of zelfs moeten hosten. In dat geval zijn ze ook verantwoordelijk voor hun eigen server reputatie en deliverability hetgeen eigenlijk weer een vak apart is. Om de daadwerkelijke verzending niet via de eigen server te laten verlopen wordt er vaak gekozen voor een SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) provider. Denk bijvoorbeeld aan Mandrill, Mailjet of bijvoorbeeld Amazon SES. Echter zijn hier wel weer kosten aan verbonden die verschillen per verzendservice.

Amazon Simple Email Service (SES)

Vergeleken bij bijvoorbeeld Mandrill is Amazon SES een van de voordeligste services om mails te versturen. Voor minder dan € 0,10 per 1.000 emails kan er al verzonden worden via de servers van Amazon. Lees hier hoe je dit kunt instellen.

news_amazon

Hieronder zetten wij de stappen uiteen die genomen dienen te worden om Amazon SES in te zetten als SMTP provider voor de MailCamp e-mailmarketing software.

 1. Toegang aanvragen tot productie omgeving – Totdat productie toegang is verleend tot Amazon SES mail gestuurd worden via Amazon SES naar in het dashboard van Amazon geverifieerde e-mailadressen.
 2. Verifieer de e-mailadressen en/of domeinen die worden gebruikt als afzender van de nieuwsbrieven – bij het maken van een mailinglijst in MailCamp moeten de e-mailadressen die worden ingevuld bij afzendadres, reply-to adres en bounce-adres allemaal worden geverifieerd in het dashboard van Amazon SES.news_amazon_verify
 3. SPF en Sender ID instellen voor elk e-domein van waaruit gaat worden verzonden. Dit zal u helpen om beter deliverability.
 4. Controleer de Amazon SES verzendlimieten – Amazon beperkt het aantal e-mails dat per seconde mag worden verzonden, evenals het aantal e-mails die een periode van 24 uur mogen worden verzonden. Dit kan worden ingesteld in het MailCamp dashboard onder E-mail Instellingen. Stel de “Maximale verzending per uur” iets lager in dan wat is toegestaan ​​(dat wil zeggen, als je max 1 e-mail per seconde mag sturen, zet u dit op 3500 in plaats van 3600. Als het 2 e-mails per seconde mogen zijn, dan is 7000 in plaats van 7200 goed. Dit wordt aanbevolen door Amazon op de pagina over het verbeteren van de Deliverability. Het is niet mogelijk in MailCamp om een verzendliiet per dag in te stellen. Dit dient te worden beheerd buiten MailCamp om in Amazon SES. Indien u zich aan de richtlijnen en regels van Amazon houdt kunnen de limieten van Amazon spoedig omhoog.
 5. SMTP-gegevens aanmaken – genereer de SMTP gegevens die dienen te worden ingevuld onder E-mail Instellingen in MailCamp. news_amazon_smtp
 6. In uw MailCamp bedieningspaneel, ga naar Instellingen -> E-mailinstellingen.news_amazon_mailcampsettings
  Gebruik als SMTP hostname: “ssl: //email-smtp.eu-west-1.amazonaws.com”. Zorg wel dat de regio Ierland (Ireland) is geselecteerd.
  Gebruik de SMTP gebruikersnaam en wachtwoord die in de vorige stap zijn aangemaakt.
  Gebruik als SMTP-poort: 465.
  Vul uw eigen e-mailadres in bij “Verstuur een test e-mail naar” en klik op “Test SMTP Instellingen”.Indien de melding: “Een test e-mail is met succes verstuurd naar het e-mail adres…”, dan is bijna alles correct ingesteld.
  Bij de melding; “554 Message rejected: Email address is not verified” gaat u naar Gebruikers & Groepen -> Bekijk Gebruiker Accounts . Klik vervolgens op “Wijzigen” bij uw gebruiker. Zorg ervoor dat u een e-mailadres dat is geverifieerd met Amazon SES invult voor het veld “E-mail adres. Uw test e-mails zullen nu worden verzonden vanaf een geverifieerde e-mailadres met Amazon SES.
 7. Bewaak Verbruik Statistieken – Houd de statistieken van Amazon in de gaten om ervoor te zorgen dat je binnen de limieten van het account blijft.news_amazon_usage

Wilt u nieuwsbrieven sturen met software op eigen server via Amazon SES? Dat kunnen wij voor u verzorgen. Neem gerust contact op.

Bel ons: 020-7058500